Публични изяви месец Декември

Данни за извънкласни дейности, включени в публичните изяви

Наименование на извънкласна дейност

Тема на събитието

Ръководител

Тип*

1 Креативна работилница Работете ръчички за радост на всички Силвия Ненова И
2 Креативна работилница Кравай скача на полица Силвия Ненова И
3 Как да оцелеем сред природата Да се научим да опазваме природата ,когато сме на експедиция Георги Иванов И
4 Пея и танцувам Коледен концерт.

Да празнуваме заедно

Пенка Братунова И
5 Млад творец Коледа е при нас Марияна Байчева И
6. Училищен вестник

Представяне на вестник- брой 1

Генка Ламбова И

2000206-2016-12-07-Publish2000206-2016-12-19-Publish2000206-2016-12-22-Publish2000206-2016-12-22-Publish12000206-2016-12-22-Publish22000206-2016-12-29-Publish

 

Данни за публичните изяви

     Целта на представителните изяви е  прекрасна възможност за всички участващи деца да покажат своите красиви идеи и инереси.Тук те намериха своето любимо място, в което да обменят знания, идеи, проекти и мечти.

     Учениците от клуб ,,Креативна работилнициа ‚‘‘ и ,,Млад творец ‘‘показаха ,че са  запознати  с различни материали и техники, които  им помогнаха да създадат красиви неща, с които да украсят любимата си класна стая и дома си. Зарадваха близките си, с красиви картички и подаръци ,защото ръчно направената изненада е най-ценна .Забавлението, свободата на мислите, мечтите и идеите на децата  са водещи в тези извънкласни дейности. Ръчната дейност, която те приложиха,активира мисленето , стимулира въображението,  разшири познанието,  обогати впечатленията,мотивира дейността.Красотата и трудът възпитават и оформят умни, съобразителни, находчиви и упорити деца, а по-нататък и активни, енергични и отговорни млади хора ,желание за изработване на творби от различни материали и техники, и работа в екип.

   Във възрастта, когато емоциите заемат централно място в детското възприятие и светоусещане, музиката, особено песента, влияят непосредствено върху начина на разсъждение и чувствата  на децата. Поради тази причина учениците от клуб ,,Пея и танцувам ‘‘  изпълняват с удоволствие изучените  произведения. С интерес и желание заучават нови песни.

    Дейността в клуб ,,Как да оцелеем сред природата ‘‘ е свързана с формирането на първоначални представи за  природата. На предтавителните изяви учениците се включиха  в разнообразни дейности – описваха, наблюдаваха, дискутираха, участваха в дидактични игри, сравняваха и групираха обекти по дадени признаци, посочваха някои връзки и зависимости между наблюдавани обекти, споделяха преживявания и личен опит.

    Учениците от  групата за занимания по интереси „Училищен вестник”  представиха на учениците от 1 до 8 клас първия брой на вестник Междучасие. Беше подготвена презентация с която бяха представени всички рубрики на вестника. Гости бяха родители, близки и приятели на учениците и всеки от тях получи брой от вестника.

   Представителните изяви се осъществиха в класните стаи и читалище ,,Надежда‘‘  Градец. Гости на изявите бяха родители ,учители и общественици.